Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DETALIUL care arată LIMPEDE cât de APRECIAŢI sunt medicii români în Franţa

Saturday, 07 June 2014, 20:56 Sursă: AGERPRES

Medicul Gelu Popescu, deși este pensionar la cei 65 de ani ai săi, lucrează într-un spital din Franța, unde spune că raportul de gardă se ține în limba română, iar anii trecuți a lucrat și în Martinica, unde a întâlnit mulți medici români.

"Am fost de două ori pensionar și acum aștept a treia pensionare. Am fost medic militar, am ieșit la pensie, m-am angajat civil, am ieșit la pensie, iar acum acum lucrez în Franța. Acolo se spune așa: dacă îți trebuie restaurant, cauți unul armenesc, dacă îți trebuie doctor, caută unul român și dacă ai treabă cu instalațiile sanitare, cauți un polonez. În orașul Val-d'Oise, capitala unui departament, există, de exemplu, mulți medici români. La secția de oftalmologie, unde a venit în urmă cu vreo 19 ani dr. Mărgescu, a adus încă doi oftalmologi, care au adus câte alți doi, și au venit niște asistente, infirmiere, iar raportul de gardă se ține în limba română", a menționat Popescu.

În urmă cu câțiva ani, el a dat peste o adevărată comunitate de medici români în zona Caraibe, unde spune că străinii cântau cântece românești și găteau mâncăruri specifice României.

"Am emigrat la 59 de ani, în 2008, iar în 2009, la 60 de ani, eram urgentist în Martinica. Când m-am dus acolo mi-am făcut formele de angajare la spitalul cel mai mare pe care l-am găsit, în capitala Fort de France. Acolo am găsit 17 medici români, numai în Fort de France. Nu departe era un mare spital de psihiatrie, și acolo erau 5 medici români. Medicii români erau organizați într-o asociație, iar absența de la ședințe era plătită. Mergeau în fiecare săptămână pe mare cu o ambarcațiune, într-o zonă în care există foarte mulți corali, mergeau întotdeauna cu același căpitan de vas care stătea la cârmă și cânta la chitară 'M-a făcut mama oltean'. Iar bucătarul, un negru, prepara mămăliguță și sărmăluțe", povestește medicul clujean.

El a mai spus că în Franța sunt foarte multe posturi libere de medici și că "nu contează vârsta" la angajare.

Medicul Gelu Popescu a participat, sâmbătă, alături de alți circa 40 de foși colegi ai săi, la aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Universității de medicină și Farmacie Cluj, în 1974.


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL