Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii tulburătoare în cazul sopranei din Iași. Umilințele la care a fost supusă în fața prietenilor

Tuesday, 19 May 2020, 10:52 Sursă: Realitatea.net

Aflați în continuare în stare de şoc în urma tragediei, prietenii sopranei spun că Maria Macsim Nicoară nu obișnuia să bea şi nici nu frecventa astfel de cercuri. Mai mult decât atât, susțin prietenii sopranei, aceasta ar fi fost obligată să asiste la partidele de pahar ale soţului său.

„Maria este o persoană discretă, într-adevăr. Ţinea la imaginea ei şi, implicit, la cea a familiei. Muncea foarte mult, atât la universitate, cât şi la Operă. Când am văzut declaraţia lui Codrin cu alcoolul, m-am revoltat, pentru că nu este adevărat“, a declarat, pentru Ziarul de Iași, o prietenă apropiată a artistei, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Totodată, alte surse precizează că în weekend-ul dinaintea tragediei soprana ar fi participat la o masă în familie, cu ocazia aniversării tatălui său. Apropiaţii spun că la masa respectivă, unde au participat și alți membri de familie, nu ar fi existat decât o sticlă de vin, din care Maria nu ar fi băut mai mult de un pahar, un pahar şi jumătate. Soțul artistei nu a participat la aniversarea socrului său.

În plus, cei din anturajul sopranei au povestit că artista intenţiona să divorţeze de soțul său pe fondul deteriorării tot mai acute a relației dintre cei doi: „Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică. Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. A încercat să îşi salveze căsnicia. L-a adus pe Codrin la Operă ca pianist pentru orele de studio (repetiţii - n.r.) ale corpului de balet. Nu a rezistat decât o săptămână. Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic“. 

„S-a spus că nu a fost nimeni lângă ea când a fost internată. Noi, colegii, am aflat mai târziu. Am vorbit cu medicul ei, care mi-a spus că are speranţe, că a trecut de la coma de gradul IV la gradul II, că a încercat să deschidă ochii, a început să simtă mâinile, să simtă din nou durere, ceea ce înseamnă, spunea medicul, că sistemul nervos funcţionează, dar a mai spus că oricând se poate întâmpla ceva“, a spus un coleg al solistei.

În prezent, solista se află în continuare internată la Terapie Intensivă, în comă indusă. O anchetă în acest acz este în curs de desfășurare. Criminaliștii iau în calcul mai multe ipoteze, fiind deschis un dosar penal pentru tentativă de  omor


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL