Descoperire INEDITĂ. Fotografii dintr-un bordel de secol XIX au fost postate pe Facebook

Thursday, 05 July 2012, 17:37, Sursă: REALITATEA.NET

Un fotograf din Cluj-Napoca a făcut publice pe Facebook o serie de imagini realizate cel mai probabil într-o casă de toleranţă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, scrie oradecluj.ro. Istoricii sunt de părere că fotografiile au valoare documentară.

Adaugă părerea ta

Fotografiile au fost găsite din greşeală. "Noi aveam un spaţiu închiriat în Piaţa Muzeului, la nr. 3. Un angajat a urcat din întâmplare în pod, era o intrare de la etaj, din baie, aşa era dispunerea. S-au găsit nişte dosare cu acte, hârtii şi desene, printre care şi aceste fotografii", a povestit, pentru OradeCluj.ro, directorul editurii Grinta, Gabriel Cojocaru.

Fotograful Edmond Kreibik a postat imaginile în format digitalizat pe Facebook. "În urmă cu câţiva ani, am primit un CD cu aceste fotografii de la un amic de-al meu. Nu am postat fotografiile ca să şochez, sunt fotograf şi cunosc valoarea lor documentară. Analiza lor ar putea să ne aducă informaţii importante despre acea perioadă, a sfârşitului de secolului XIX", spune Edmond Kreibik.

Istoricul Vasile Lechinţan, referent la Arhivele Naţionale, a declarat că prostituţia şi casele de toleranţă erau legale până în anii ’50, când au fost închise de comunişti.

Citeşte mai mult AICI.