Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Cele mai grave forme de dermatită

Thursday, 03 January 2019, 10:37 Sursă: REALITATEA.NET

Dermatita apare frecvent și poate fi de mai multe tipuri: de contact, atopică, seboreică, neurodermatită, numulară, de stază sau periorală. Vezi mai departe cauzele apariției fiecărui tip de dermatită: Dermatita de contact apare, așa cum îi spune și numele, când pielea intră în contact cu anumite materiale care provoacă adesea alergii: metale, cosmetice, cauciucul, produsele de curățare, parfumurile și anumite plante.

Dermatita atopică este o boală de piele care apare cu erupții cutanate și prurit (mâncărimi), cel mai des cauzată de pielea uscată, un sistem imunitar scăzut sau factorii genetici – dermatita atopică se poate transmite în familie.

Dermatita seboreică este cauzată cel mai des de stres, dar și de afecțiuni neurologice – un exemplu este boala Parkinson. Dermatita seborerică apare la nivelul capului și feței.

Cauzele apariției neurodermatitei sunt pielea foarte uscată, iritația cronică sau eczemele. De cele mai multe ori, acasta apare pe glezne, la încheieturile mâinilor, pe antebrațe sau pe ceafă.

Dermatita numulară este o formă a acestei afecțiuni care apare cel mai des pe membrele superioare sau inferioare, de mărimea și forma unei monezi, scrie unica.ro.

Dermatita de stază apare când se acumulează lichid în țesuturi, în special la persoanele care nu au circulația periferică bună. Cauzele apariției acesteia sunt venele varicoase, obezitatea sau alte infecții recurente care afectează circulația sângelui.

Dermatita periorală apare de obicei în jurul gurii și a nasului și poate apărea ca rozacee, acnee sau piele descuamată. De cele mai multe ori, aceasta apare din cauza produselor de machiaj sau al tratamentului cu corticosteroizi.

Medicul dermatolog este cel care pune diagnosticul dermatitei și tot el îți prescrie tratamentul.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL