Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul care are interdicție din instanță să fie în Parlament, dar lucrează la modificarea Legilor

Tuesday, 28 November 2017, 15:06 Sursă: REALITATEA.NET

Cazul apare și în ultimul raport MCV, în care i se cere explicit lui Liviu Dragnea să își exercite atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților și să revoce mandatul respectivului deputat. 

Este vorba despre Steluța Cătăniciu (ALDE), care a ajuns și a rămas în Parlament în condiții suspecte, fiind mâna dreapta a președintelui Florin Iordache, scrie  ziare.com

În vârstă de 54 de ani, Steluța Cătăniciu și-a luat licență în drept la 34 de ani, la Universitatea Babeș Bolyai, după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității Dimitrie Cantemir, conform biografiei postate pe pagină de la Camera Deputaților.

Jurnaliștii de la Ziar de Cluj scriu că în perioada 2005-2008 Steluța Cătăniciu a reprezentat PDL în Consiliul Județean Cluj, după care a trecut la PNL, din partea căruia a fost consilier local la Cluj-Napoca până în 2012, iar ulterior deputat. În 2014 a sărit în barcă lui Călin Popescu Tăriceanu - PLR, transformat ulterior în ALDE.

Liberalii își curățau listele în vederea alegerilor parlamentare, iar Steluța Cătăniciu avea deja o decizie în instanța care îi interzicea să mai ocupe o funcție publică după ce a fost prinsă de ANI în conflict de interese.

Pe scurt, inspectorii de integritate au constatat că, în 2009, în calitate de consilier local, avocata Steluța Cătăniciu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă întrucât în calitate de consilier local a participat la adoptarea unei hotărâri privind o societate cu care ar fi avut raporturi juridice.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL