Deputat USR: "Cer Guvernului să arate cum va fi obţinută finanţarea europeană pentru Sibiu-Piteşti"

Saturday, 11 January 2020, 21:06 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Deputatul USR Cătălin Drulă solicită Guvernului să publice scrisoarea de observaţii a Comisiei Europene şi să vină cu detalii despre cum va fi obţinută finanţarea europeană pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Deputatul afirmă că reacţia lui Răzvan Cuc cu privire la acest subiect este ”tupeu neruşinat”, în condiţiile în care aplicaţia de finanţare a fost depusă pe vremea când Ministerul Transporturilor era condus chiar de acesta. În plus, Drulă susţine că nici reacţia Guvernului nu este potrivită. ”Problemele reclamate în scrisoare, privind ariile Natura 2000, sunt probleme de fond”, susţine Drulă.

”Ieşirea lui Răzvan Cuc de azi este încă o mostră de tupeu neruşinat. Nu se poate numi altcumva să reclami că a respins Comisia Europeană aplicaţia de finanţare pentru Autostrada Sibiu-Piteşti pe care chiar tu ai făcut-o. Prost. Mai ales pe partea de mediu. De ani de zile am spus că trebuie calumea pregătită şi această autostradă şi celelalte proiecte complexe (prin relief greu) de infrastructură pe care vrea România să le facă”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, nici răspunsul Guvernului PNL nu pare deloc convingător, ”ci din ciclul «staţi liniştiţi că nu e dracu' aşa negru»”.

”Ba, din ce ştiu eu, e chiar de rău. Pentru că la scrisoarea de observaţii a Comisiei trebuie răspuns în 3 luni, după cum spune şi ministrul, altfel finanţarea proiectului va fi respinsă. Dar problemele reclamate în scrisoare privind ariile Natura 2000 sunt probleme de fond. Nu pot fi rezolvate "din vorbe", iar pe fond, în niciun caz, în termen de 3 luni”, a mai scris Drulă.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri