Definitivat 2017. Consultă AICI subiectele şi baremul de corectare la examenul de definitivare 2017

Thursday, 20 April 2017, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Definitivat 2017. Peste 6.400 de candidaţi au susţinut joi, 20 aprilie, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017. Realitatea.net vă oferă în acest articol subiectele pe care le-au primit profesorii la examenul de DEFINITIVAT 2017 şi barem de corectare la DEFINITIVAT 2017!

Definitivat 2017. Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, a avut loc joi, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti). Au fost așteptați să participe cei 6.417 candidați care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislația în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ se organizează la 90 de discipline.

Proba scrisă conţine itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

CONSULTĂ AICI SUBIECTELE la examenul de DEFINITIVAT 2017

Definitivat 2017. Examenul de Definitivat a durat 4 ore

Definitivat 2017. Candidaţii au avut acces în săli cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, pe baza unui act de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu nevoi speciale care au solicitat acest lucru.

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidații care au solicitat susținerea lucrărilor în limba maternă) şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise (ora 16:00), pe subiecte.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional. Atât programele de examen, pentru toate disciplinele, cât şi modele de subiecte şi bareme pentru disciplinele de examen au fost postate pe definitivat.edu.ro și subiecte.edu.ro.

Definitivat 2017. Nota minină de promovare este 8

Definitivat 2017. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Definitivat 2017. Când se afişează rezultatele

Primele rezultate vor fi afişate marți, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai.

(w500) Definitiva

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE