Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declarații fără precedent făcute de Papa cu privire la scandalul sexual din Biserica Catolică

Friday, 21 December 2018, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Să fie clar că, în faţa acestor monstruozităţi, Biserica nu va precupeţi niciun efort de a face tot ce este necesar pentru a aduce în faţa justiţiei pe oricine a comis astfel de infracţiuni", a avertizat Francisc într-o cuvântare tradiţională înaintea Crăciunului adresată ierarhiei Vaticanului.

"Pentru cei care abuzează minori aş spune asta: convertiţi-vă şi lăsaţi-vă în mâinile justiţiei omeneşti, apoi pregătiţi-vă pentru justiţia divină", a adăugat pontiful.

"Biserica nu va căuta niciodată să tacă sau să nu ia în serios vreun caz", a spus el. Cazurile de neglijenţă sau de acoperire a unor abuzuri sexuale comise asupra minorilor "nu trebuie să se mai întâmple niciodată", a subliniat Papa.

Avertizarea a fost lansată în contextul în care una dintre figurile importante ale Bisericii Catolice, Cardinalul George Pell, se confruntă cu acuzaţii grave de abuzuri sexuale asupra minorilor în Australia.

Pell a fost până anul trecut şeful Secretariatului economiei, o poziţie care l-a făcut neoficial al treilea responsabil ca importanţă din cadrul Vaticanului.

Cardinalul australian este cel mai înalt reprezentat al Bisericii Catolice judecat pentru comiterea unor agresiuni sexuale. În prezent, el a renunţat pe moment la funcţia sa pentru a-şi pregăti apărarea.

În februarie, atunci când Vaticanul va găzdui un summit mondial al episcopilor pe tema abuzurilor sexuale asupra minorilor, "Biserica îşi va reafirma hotărârea fermă de a urmări fără încetare o cale de purificare", a mai indicat Francisc.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL