Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DECIZIE la nivelul județului Suceava: La slujbele religioase de la bisericile din toate localitățile vor putea participa doar localnicii

Wednesday, 07 October 2020, 18:38 Sursă: realitatea.net, Monitorul de Suceava

Autor: Ioana Stanescu

 

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară aceste activităţi.

Astfel, la slujbele religioase nu vor putea participa persoanele sau pelerinii din alte localități. Măsura a fost luată pentru a preveni creşterea numărului de cazuri de coronavirus din judeţul Suceava.

Alexandru Moldovan a mai spus că în cel mai scurt timp Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Bălcăuți, Calafindești, Fântâna Mare, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta, Siret, Șcheia și Todirești trebuie să se întrunească în cadrul unor ședințe extraordinare pentru a stabili propuneri sau hotărâri privind măsurile suplimentare pentru diminuarea impactului riscului generat de pandemia de COVID-19, particularizate pentru fiecare dintre cele 11 localități în parte. Aceste propuneri vor fi transmise Comitetului Județean pentru Situații de Urgență până cel târziu vineri, 9 octombrie, la ora 9:00, potrivit Monitorul de Suceava.

Anunțul prefectului de Suceava vine după ședința extraordinară de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru o analiză detaliată a situației epidemiologice din fiecare localitate a județului, pentru dispunerea de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precum și a analizei eficienței măsurilor luate.

Potrivit DSP Suceava, în ultimele 14 zile în județul Suceava s-au înregistrat 614 cazuri noi, adică o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi. În județ există un singur focar de coronavirus, la un centru rezidențial din orașul Siret, unde sunt 14 cazuri, focar care urmează să se închidă joi, 8 octombrie.

Până miercuri, la nivelul județului Suceava au fost raportate 6.918 de cazuri COVID-19 de la începutul epidemiei, dintre care 68 în ultimele 24 de ore. La care se adaugă și cele 12 persoane reconfirmate pozitiv în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore. 

Miercuri a fost anunțat cel mai grav bilanț de cazuri de coronavirus, recorduri zilnice pe toată linia - 2.958 de infectări, 612 de bolnavi COVID-19 la ATI, 82 de decese.

Până miercuri, la nivel național, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.958 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore. Un număr de 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați. Din păcate, numărul celor care au pierdut lupta cu virusul a ajuns la 5.203 de români.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL