Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie istorică: Israelul interzice bărbaților musulmani să intre în locurile sfinte din Ierusalim

Friday, 21 July 2017, 13:17 Sursă: REALITATEA.NET

Recent, au existat ciocniri aproape zilnice între ofițerii israelieni și cetățenii palestinieni, la intrările în locul sfânt mult-disputat - considerate sacră, atât de musulmani, cât și de evrei.

Măsurile suplimentare de securitate au fost plasate în apropierea complexului religios - cunoscut sub numele de Muntele Templului pentru evrei și Sanctuarul Nobil pentru musulmani - după ce trei arabi israelieni au atacat o patrulă evreiască lângă Poarta Leului în urmă cu o săptămână, omorând doi polițiști.

Cei trei atacatori, din orașul Umm al Fahm, au fost uciși de forțele israeliene de securitate. Liderii religioși ai Waqf – conducerea religioasă iordaniană care administrează locul - au cerut proteste în masă la rugăciunile de vineri de dimineață. Acești au solicitat închiderea fiecărei moschei din oraș și au cerut închinătorilor să se roage în fața porților din Aqsa, în loc să se supună procedurilor de securitate.

Autoritățile israeliene se tem că protestele ar putea declanșa alte ciocniri violente. Accesul la complexul Moscheii al Aqsa este deja dificil – dacă nu  imposibil - pentru mulți palestinieni. În contextul actualului status quo - care datează din perioada otomană - numai musulmanii au dreptul de a se închina pe esplanada clădirii, deși evrei și persoane de alte religii pot vizita, informează Sky News.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL