Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie în cazul preşedintelui CJ Arad, acuzat de trafic de influenţă: Nicolae Ioţcu rămâne în arest

Tuesday, 28 July 2015, 20:24 Sursă: REALITATEA.NET

Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus reţinerea pentru 24 de ore, în data de 24 iulie 2015, a preşedintelui CJ Arad, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ulterior, magistraţii de le Tribunalul Timiş au decis ca Nicolae Ioţcu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, hotărâre contestată de inculpat şi judecată la Curtea de Apel Timişoara, contestaţia fiind respinsă.

În ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că, în cursul anului 2012, Nicolae Ioţcu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad", în valoare de 1.600.000 de euro.

Astfel, acesta a determinat funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă.

Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți.

La data de 22 iulie 2015, Nicolae Ioţcu a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe şi diferenţa din suma totală pretinsă.

În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), preşedintele CJ Arad a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL