Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie de ultimă oră pentru București - Ce a anunțat DSU chiar în această dimineață

Friday, 16 October 2020, 06:35 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

DSU a anunțat în această dimineață creșterea numărului de pacienți în stare critică. Primele măsuri au fost luate deja:

"Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți critici înregistrați în București ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi și ultima pe care România o mai avea disponibilă a fost astăzi amplasată în incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, urmând a deveni funcțională în termen de câteva zile, timp în care echipa tehnică a institutului va asigura racordarea la utilități.

Această unitate a fost achiziționată cu ajutorul Fundatia Mereu Aproape în cadrul proiectului ''Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre'' coorodonat de Fundația pentru SMURD. De asemenea, prin fondurile strânse de Fundatia Mereu Aproape datorită teledonului ''Români Împreună'' au mai fost achiziționate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate fiecare, cele 12 ventilatoare aferente fiind asigurate de către IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania prin achizițiile efectuate cu ajutorul ONAC.

Dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă reamintim că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecărui individ din societate. Creșterea capacității de terapie intensivă prin eforturile constante întreprinse de sistemul sanitar din România nu poate face o diferență reală fără respectarea măsurilor de prevenție și stoparea creșterii rapide a cazurilor.", anunță DSU.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL