Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie de ultima oră în cazul mutării sediului Antenelor. Ce se întâmplă cu studiourile

Thursday, 17 March 2016, 19:16 Sursă: REALITATEA.NET

Trustul Intact a solicitat decizii de autorizare pentru sediul de la Romexpo, unde vor fi mutate provizoriu televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena Internaţional, Happy Channel şi Zu TV, care peste câteva luni vor avea sediu la Pipera, unde era fostul sediu al televiziunii Prima TV.

Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 17 martie. Din partea trustului Intact, la CNA au fost prezenţi Răzvan Gaşpar (manager tehnic de reţea), Flavia Niculae şi Simona Mărginean (consilieri juridici).

La propunerea lui Lorand Turos, susţinută în unanimitate, CNA a decis să facă o inspecţie a sediului de la Romexpo lunea viitoare, pe 21 martie, urmând ca marţi sa se rediscute solicitările de autorizare. Lorand Turos a spus în cadrul şedinţei că în urma analizării documentelor din dosarul de autorizare şi a proceselor verbale întocmite în urma inspecţiei CNA din 16 martie, nu reiese că televiziunile au toate echipamentele funcţionale în noul sediu pe care „şi le-au asumat în dosar”.

Răzvan Gaşpar a spus că în prezent există o staţie de satelit la sediul din Bucureşti-Ploieşti care emite semnalul către toţi "cabliştii" (operatorii de cablu, n.r.), dar există o nouă staţie la Romexpo, de unde vor putea emite prin fibră optică, după ce primesc acordul Consiliului, anume deciziile de autorizare ale studiourilor.

De asemenea, el a precizat că telespectatorii nu vor resimţi mutarea semnalului, fiindcă "switch-ul" ar fi urmat sa fie făcut în timpul nopţii, în week-end, iar această întrerupere sau revizie tehnică nu ar dura mai mult de câteva ore. "Dorim ca telespectatorii să nu simtă niciun disconfort, din niciun punct de vedere", a subliniat Gaşpar.

"Dumneavoastră vreţi să ne faceţi probleme şi nu ştiţi cum", a susţinut Gabriel Tufeanu, comparând declaraţiile iniţiale ale trustului, referitoare la faptul că o eventuală mutare a televiziunilor va dura mai multe luni de zile şi ceea ce s-a întamplat în ultimele săptămâni. Reprezentanţii Intact au explicat că iniţial luaseră în considerare achiziţionarea de noi echipamente, dar fiindca acest lucru s-ar fi extins pe o perioadă prea lungă de timp, au decis să mute echipamente existente într-o nouă locaţie, fiind "nevoiţi din cauza ANAF-ului".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL