Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia judecătorilor în cazul medicului Gheorghe Burnei

Saturday, 18 November 2017, 15:21 Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis în mod definitiv că procesul în care medicul Gheorghe Burnei este acuzat de luare de mită poate începe, constatându-se legalitatea probelor strânse de organele de urmărire penală împotriva acestuia.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins excepţiile ridicate de avocaţii medicului. Judecătorii au decis că rechizitoriul organelor de urmărire penală este legal şi că procesul în care Gheorghe Burnei este acuzat de luare de mită poate începe. Totodată, instanţa i-a respins lui Burnei şi cererea de recuzare a judecătorului George Dorel Matei.

La sfârşitul lunii septembrie, Tribunalul Bucureşti a decis: „Constată legalitatea sesizării instanţei sub aspectul regularităţii rechizitoriului emis la data de 08.06.2017 în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Constată legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale. Constată legalitatea efectuării actelor de către organele de urmărire penală, dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Burnei Gheorghe”.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care, vineri, a decis: „Respinge cererea de recuzare ca inadmisibilă. Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul la plata a 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”.Gheorghe Burnei va fi judecat sub control judiciar. Între interdicţiile impuse în cazul său se numără şi „să nu exercite profesia, sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL