Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decembrie a fost luna cel mai puțin sângeroasă din 2017 în Siria. Cifra morților te va îngrozi

Monday, 01 January 2018, 22:00 Sursă: Agerpres

OSDO, o organizaţie nonguvernamentală cu sediul la Londra şi care dispune de o reţea de voluntari în toată Siria, a arătat că peste 65% dintre victimele civile au fost ucise în bombardamentele aeriene lansate de "avioane ale regimului sirian şi ale Rusiei", în diverse zone din ţară.

Totodată, 178 dintre cei ucişi în decembrie erau minori, iar 130 erau femei.

Din totalul civililor, 66 au murit în atacuri de artilerie şi rachete ale forţelor loiale Damascului. Alte 47 de persoane au decedat în urma atacurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, cinci au fost executate de gruparea teroristă Stat Islamic (SI) iar 22 au murit în explozia unor maşini-capcană sau a unor încărcături explozive.

Pe de altă parte, OSDO a calculat că, în decembrie, au fost ucişi 191 de luptători ai forţelor preşedintelui sirian, Bashar al Assad, şi 235 de sirieni din diferite forţe şi miliţii proguvernamentale. De asemenea, au murit 13 combatanţi ai grupării şiite libaneze Hezbollah şi alţi 79 de diverse naţionalităţi.

În rândul SI, al fostei ramuri a Al Qaida în Siria şi al altor facţiuni islamiste, numărul celor ucişi în lupte a fost de 307, iar alte 406 de victime făceau parte din grupări rebele, din Forţele Democrate Siriene - alianţa condusă de miliţiile kurde - şi din alte mişcări.

La polul opus, pentru 2017, luna septembrie este cea cu numărul cel mai mare de morţi, cu 3.055 de persoane, potrivit OSDO.

Conflictul sirian, care a început în martie 2011, s-a soldat cu moartea a peste 320.000 de oameni, conform bilanţului OSDO.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL