De ce trag femeile mai multe vânturi decât bărbații! Motivul este incredibil

Wednesday, 29 March 2017, 17:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Motive pentru care e bine sa tragi vanturi:

1. Reduc balonarea: Cu toții știm cât de neplăcut este să te simți balonat. Deși multe boli au că simptom balonarea, în cea mai mare parte a cazurilor alimentele consumate sunt cele care declanșează această problemă. Legumele precum fasolea și lintea se fac fără îndoială auzite. Cerealele precum grâul, secară și orzul pot și ele să suprasolicite sistemul digestiv și să blocheze gazele în intestine, ceea ce declanșează probleme de balonare. Iar în multe situații, cel mai bun remediu pentru balonare este să tragi un vânt sănătos.

2. Reprezintă un indicator al sănătății aparatului digestiv: Bacteriile intestinale au un rol esențial pentru sănătatea corpului. Atunci când bacteriile benefice sunt depășite numeric de bacteriile rele, mâncarea ingerată nu se digeră complet. Atunci când deșeurile ajung în colon, nu sunt procesate îndeajuns. Bacteriile benefice din corp (și există în jur de 100 de trilioane de astfel de bacterii) descompun mâncarea, contribuie la eliminarea reziduurilor metabolice, monitorizeaza și elimină bacteriile nocive, și îndeplinesc multe alte funcții importante. Este important pentru sănătate că numărul bacteriilor benefice să fie cât mai mare. Există dovezi științifice că dezechilibrele bacteriilor intestinale pot afecta chiar și creierul, cauzând anxietate și depresie. Dacă tragi vânturi cu frecvență considerată a fi normală, este semn că microorganismele din tractul digestiv inferior lucrează în parametri optimi.

3. Flatulența și alimentația: Flatulență îți poate indică dacă alimentația pe care o consumi este sau nu potrivită cerințelor corpului tău. Dacă nu tragi prea multe vânturi, poate fi un semn că bacteriile intestinale nu primesc suficienți nutrienți. Acestea se hrănesc în principal cu carbohidrați complecși. Așadar, în acest caz trebuie să consumi mai multe leguminoase (fasole și linte), cereale integrale, legume crucifere (varză, varză de Bruxelles, bok choy, broccoli, conopidă etc.) și ceapă. Femeile încep să tragă mai multe vânturi mai ales în jurul vârstei menopauzei, ca urmare a modificărilor hormonale. Acestora li se recomanda să consume mai multe probiotice, iar cea mai bună alegere sunt chefirul, varza murată, kombucha, miso și iaurtul. Ciocolata neagră (cu conținut de cacao de peste 70%), oțetul de mere și ghimbirul sprijină și ele foarte mult sistemul digestiv și sunt considerate „prebiotice”, adică un fel de hrană pentru probiotice.

4. Ce indică mirosul: Felul în care miros vânturile indică multe despre procesele care se petrec în corp. Aerul care iese din rect este alcătuit din mai multe gaze, care însă au un miros mai degrabă neutru. Dacă vânturile miros foarte urât, și acest lucru se repetă des, poate fi semn că suferi de alergii sau sensibilități alimentare (de ex., la lactoză sau la gluten), sau de infecții pe tractul digestiv. Într-un caz mai fericit, poate că pur și simplu ai exagerat cu carnea sau usturoiul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: MONDEN