Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce şi-a tăiat VAN GOGH urechea? Celebrul pictor i-ar fi dăruit-o unei prostituate

Tuesday, 29 July 2014, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Nu se ştie cu precizie de ce pictorul Vincent Van Gogh şi-a tăiat urechea. O ancheta efectuată de o echipa de specialisti germani dezvaluie ca Paul Gauguin in persoana i-ar fi taiat urechea, in timpul unui scandal de proportii intre cei doi artisti de anvergura mondiala, scrie descopera.ro.

Hans Kaufmann si Rita Wildegans, doi specialisti germani in istoria artei, declara ca adevaratul curs al evenimentelor care a dus la faimoasa retezare a urechii pictorului olandez, ar fi fost de fapt un incident in care Van Gogh s-a certat violent cu Gauguin. In urma precipitarii evenimentelor, Paul Gauguin a scos din teaca o sabie cu care i-ar fi retezat urechea prietenului sau. In urma acestui incident, cei doi artisti au convenit de comun acord sa mentina un adevarat “pact al tacerii” cu privire la faptele petrecute. Gauguin urmarea astfel sa evite o condamnare penala, iar Van Gogh nu dorea sa piarda un prieten de renume cu care nu scapa ocazia sa se laude in public.

Conform variantei oficiale a evenimentelor, renumitul artist olandez si-ar fi taiat singur urechea cu un brici in urma unei depresii psihice amplificata de un acces de lunatism, in noaptea de 23 decembrie 1888.

Van Gogh a declarat politiei ca si-ar fi taiat singur urechea, dupa care a invelit-o intr-un prosop si a daruit-o unei prostituate dintr-un bordel aflat in apropiere.

Cercetatorii germani afirma ca sunt multe argumente care inclina in privinta variantei in care Gauguin i-a taiat urechea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL