Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce papucii de plajă pot fi extrem de periculoşi! Ce nu știai până acum

Monday, 10 June 2019, 16:46 Sursă: REALITATEA.NET

1. Papucii pot cauza boli

În papuci, picioarele noastre sunt mult mai expuse bacteriilor şi viruşilor din mediul înconjurător. Aceasta poate fi o problema dacă ai probleme cu pielea sau dacă te tai, pentru că te poţi contamina cu diferite boli.

2. Papucii îţi încetinesc mersul şi te fac ameţit

Conform unui studiu realiza de cercetătorii Universităţii din Auburn, oamenii care poartă papuci fac paşi mai mici, şi de aceea merg mai încet decât oamenii care poartă adidaşi. Design-ul papucilor este făcut în aşa fel încât aceste încălţări să nu ofere stabilitate piciorului, deci e posibil să cazi dacă mergi pe o suprafaţă cum e nisipul.

3. Papucii pot dăuna degetelor de la picioare şi călcâielor tale

Mersul în papuci pune o anumită presiune pe călcâiele tale, după o mai lungă purtare apărând dureri atât la călcâie cât şi la degete. Guma sau plasticul din care sunt confecţionaţi, de obicei, papucii, nu pot face faţă presiunii, iar durerile în aceste zone ale piciorului nu vor întârzia să apară. Dacă porţi papuci des, aceştia pot schimba în permanentă aspectul degetelor tale, fapt care se datorează menţinerii în picioare a acestor încălţări; de asemenea există posibilitatea de a-ţi suci degetele. Aceasta poate reprezenta o problema medicală şi estetică.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL