Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce nu poate fi eliminată ,,Declarația 600''. Amânarea, o soluție de compromis

Tuesday, 23 January 2018, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

”Nu ai cum să vii cu soluția de a elimina formularul 600. Atunci cum mai calculezi asigurările sociale pentru cei care au alte tipuri de venituri decât salarii? Cei care spun acest lucru nu înțeleg Codul Fiscal și nu înțeleg cum funcționează aceste tipuri de declarații și aceste tipuri de venituri”, a spus Ioana Petrescu. 

Declarația 600 ar trebui completată de peste 210.000 de români care au obținut în anul fiscal precedent venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, ori din asocieri cu persoane juridice sau din investiții.

Florin Cîţu precizează, tot la RFI,  despre Declaraţia 600 că „nu este un formular nou, dar în 2018 lucrurile s-au schimbat şi dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, este clar că vedem o răzbunare în principal a lui Liviu Dragnea, folosind ANAF, pe cei care demonstrează împotriva PSD, pentru că în 2018 au fost incluse în acest formular persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală şi aici nu numai că au fost incluse, dar li s-au crescut şi taxele, pentru că până în 2018 aceste persoane nu plăteau mai mult de echivalentul a cinci salarii medii brute, acum plătesc ca toţi ceilalţi”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL