Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce brânza topită este "OTRAVĂ" pentru organism

Tuesday, 06 September 2016, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ultima alegere dacă vrei să mănânci brânzeturi. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă.

Este plină de E-uri, apă şi grăsime, aproximativ 40%. Conform specialiştilor, brânza topită se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire - polifosfati şi citraţi.

Sărurile de topire sunt difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Practic, aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizându-le şi jucând rolul de emulgatori şi stabilizatori ai emulsiilor apă-grăsime.

Dacă ţi-ai propus să mănânci brânză topită - pentru că ştii că lactatele conţin calciu şi vrei să asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriză. Sărurile de topire sunt periculoase pentru că scad absorbţia calciului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL