Noi dezvăluiri în dosarul Laurei Codruța Kovesi

Tuesday, 19 February 2019, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Noi dezvăluiri în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Potrivit jurnaliștii de la Evenimentul Zilei, contractul pentru închirierea avionului care l-a adus în țară pe Nicolae Popa, a fost urcat pe SEAP după o lună de la aducerea omului de afaceri în țară. Semne de întrebare ridică acum și declarația chestorului Liviu Popa care spunea recent că nu a știut nimic despre aceasta operațiune la acea vreme, dar există documente care îl contrazic. 

Adaugă părerea ta
Potrivit EVZ, anunțul pentru închirierea avionului a fost întocmit de Ministerul de Interne în data de 19 mai 2011, dar contractul a fost urcat pe SEAP pe 26 mai 2011, cu mult timp după ce Nicolae Popa a fost adus în țară și la aproape o lună de la plata cursei. Popa a fost adus în România pe 22 aprilie 2011. 

În decembrie anul trecut, Poliția Română dădea primele informații despre zborul București-Jakarta. Într-un comunicat oficial, se consemna că „negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut”. Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei spun însă că anunțul de pe SEAP arată că a fost depusă o singură ofertă, nu trei, și achiziția nu s-a făcut prin licitație, ci prin negociere directă. 

O nouă dezvăluire în acest caz îl are în prim plan pe chestorul Liviu Popa, care săptămâna trecută susținea la un post de televiziune că nu a știu nimic despre această operațiune. Jurnaliștii de la g4 media au publicat însă recent o notă-raport ,,privind extrădarea din Indonezia a cetățeanului român Popa Nicolae”, notă care a fost semnată de directorul Centrului, subcomisarul Mihai Friptu, și a fost aprobată chiar de șeful IGPR, chestorul Liviu Popa.

Subiectul aducerii în țară a lui Nicolae Popa a fost dezbătut chiar și în confruntarea finală din 2009 dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană, pe atunci candidați la prezidențiale.