Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dâncu, despre Brexit şi proiectul de ţară al României: "Este ultimul tren pentru noi"

Monday, 04 July 2016, 23:14 Sursă: REALITATEA.NET

Despre proiectul de ţară, anunţat luni seară de preşedintele Klaus Iohannis şi susţinut de premierul Dacian Cioloş prin propunerea unei perspective economice pe termen mediu şi lung, Vasile Dîncu a spus că acesta este moment extrem de important pentru redefinirea societăţii româneşti:

"Brexitul poate fi o oportunitate pentru noi, o şansă. Ne-a făcut pentru prima fdată să ne gândim la noi înşine. Din perspectivă geopolitică suntem înconjuraţi de câmpuri ostile - şi din perspectiva NATO şi a proiectului european. Decizia Marii Britanii şi criza prin care trece UE ne pot ajuta să ne gândim la ce putem face prin noi înşine. Este ultimul tren, dacă-l pierdem pe ăsta nu cred că va mai exista altul. Un proiect de ţară nu poate fi făcut de un singur om. Succesul unui lider este să facă o echipă pentru un proiect de ţară, este misiunea unei echipe", a declarat Vasile Dîncu la Realitatea TV.

Potrivit vicepremierului de formaţie sociolog, este o ruptură acută între generaţii, fiecare neagă una alteia o chestiune fundamentală, şi anume contractul social. Tinerii au un alt mod de a-şi asuma libertatea, statutul de cetăţean, în timp ce "generaţia noastră crede într-un set de valori clasice, datoria faţă de societate, de familie".

"Problema este să ne organizăm foarte bine, nu este greu, se cere organizare, un pic de imaginaţie şi informare. Se cere să te uiţi la ce se întâmplă în Ungaria Cehia, Polonia, să fii contemporan cu timpul tău. Bariera cea mai mare în dezvoltare este prostia, aroganţa (zicem că nu ne poate nimeni învăţa pe noi) şi lehamitea. Din păcate, lipsa de încredere în noi şi în societate sunt la cote extreme, care sunt insuportabile pentru societate", crede Vasile Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a fost invitatul lui Octavian Hoandră la Realitatea TV, luni seară, la emisiunea Realitatea Românească.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL