Dana Gîrbovan a dezvăluit ce condiţie i-a pus lui Dăncila pentru a fi ministrul Justiției

Friday, 23 August 2019, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dana Girbovan spune că a acceptat propunerea făcută de Viorică Dăncilă de a prelua Ministerul Justiției cu condiția a-i fi asigurată "independența deplină" în exercitarea mandatului.

Într-o postare făcută pe pagină personală de Facebook, Dana Girbovan dezvăluie că a primit un mandatul de la premier de a rezolva în special, din poziția de ministru al Justiției, subiectele legate de criminalitatea organizata și taficul de persoane.

Citește și: EXCLUSIV REALITATEA.NET | Anunțul făcut de Dana Gîrbovan, posibil ministru al Justiţiei. Răstoarnă tot ce s-a știut

Pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, mai spune Dana Girbovan, justiția are "probleme recurente ce nu au fost soluționate", cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructura sau de supraaglomerarea instanțelor și parchetelor, "probleme de prea mult timp neglijate".

"Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate", a scris Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

Dana Girbovan este președintă Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, poziție din care s-a arătat ca o sustinătoare a OUG 13, a considerat ca fiind reală tema abuzurilor comise de "statul paralel" și a privit critic rapoartele GRECO pe temă justiției din România.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri