Dan Vasile Mihale: Scandalul Antenelor, capac pentru lupta intestină din PSD

Thursday, 18 February 2016, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

În această săptămână s-a scris cel mai diabolic și pervers scandal din politica românească postdecembristă. Acțiunea legală a ANAF de a evacua Antenele din sediile statului, conform unei sentințe judecătorești, a scos la lumină tot putregaiul din politica românească. Fitilul a fost aprins de "imaculatul" și "credibilul" Călin Popescu Tăriceanu, actualul președinte al Senatului României, al doilea om în stat.

Omul care, sub primul mandat al lui Traian Băsescu, făcea politică la nivel înalt prin emisarul Elena Udrea, cea care a devoalat practica biletelor roz, a avut tupeul să-l tragă la răspundere pe tehnocratul Dacian Cioloș pentru o acțiune legală a statului român. Sub pretextul odios și ordinar că Antenelor li se încalcă dreptul la liberă exprimare, slugoii lui Dan Voiculescu, în frunte cu șeful legiuitorilor din Senat, au călcat legea în picioare.

Cea mai mare gafă a făcut-o însă președintele Klaus Iohannis, care a tratat cu dispreț o hotărâre judecătorească și a decredibilizat o instituție a statului român. Ieșirea sa a stârnit dispreț pe rețelele de socializare și ridică multe semne de întrebare. "A devenit premierul de la Grivco preşedintele de la Grivco?" este una dintre cele mai mari dileme.  

În media circulă multe scenarii... Unii spun că este prost consiliat. Alții lasă să se înțeleagă că ignoră sfaturile consilierilor săi. Și nu în ultimul rând, se acreditează ideea că unii dintre sfătuitorii domniei sale lucrează în altă tabără. Orice scenariu este posibil…Un singur lucru este însă cert: omul începe să-și piardă din credibilitate, iar adversarii săi politici jubilează.   

Din cauza luptelor intestine, PSD, prin vulnerabilul lider condamnat penal Liviu Dragnea, amenință Guvernul Cioloș cu o moțiune de cenzură, într-un moment delicat pentru țară. Șantajat de baronii locali, care nu vor să piardă puterea în teritoriu, liderul PSD este dispus la orice joc murdar pentru a nu pierde cureaua de transmisie de la alegerile locale: prefecții loiali numiți de fostul premier inculpat Victor Viorel Ponta.

Scandalul Antenelor a apărut în momentul în care Dragnea a primit informații din teritoriu că își pierde prefecții. Atunci a fost amplificat și falsul scandal al limitării dreptului la exprimare. Cu ajutorul involuntar al ANAF, care punea în aplicare o hotărâre judecătorească, și cu ajutoul lui "ALDE" Tăriceanu, strategii de la Grivco au pus în scenă cel mai diabolic scenariu, cu riscul de a arunca țara în haos.Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL