Dan Costescu: Ce s-a întâmplat la Eroilor, un accident tehnic. Tasarea terenului, stabilizată

Sunday, 13 December 2015, 17:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Ce s-a întâmplat la Eroilor este o simplă greşeală tehnică". Asta a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la ieșirea de la Comisia de buget-finanțe. Potrivit acestuia, astfel de incidente se întâmplă peste tot în lume. Costescu a dat asigurări că tasarea terenului a fost stabilizată, potrivit Realitatea TV.

"După cunoștința mea tehnică, nu există o procedură de asigurare decât cea care se face în tunel. În rest, există accidente tehnice care se întâmplă în toată lumea (...) Locuitorii de acolo au fost evacuați, este procedura de urgență care se aplică ca măsură asiguratorie. Tasările, din acest moment, sunt stabilizate la 21 mm față de aseară când erau la 19 mm. Deci asta ne arată ca avem o tasare sub 0,33 mm, departe de cota de alarmă. Vreau să vă spun că, la început, au fost tasări de 8 mm, apoi au continuat 3 mm la fiecare măsurătoare. S-a stabilizat ulterior. Acum sunt 0,33, deci fenomenul pare stabilizat", a declarat Dan Costescu.

 

Carosabil surpat. Locuitorii din Drumul Taberei şi Militari, izolaţi. Primărie:Zona nu e sigură 100%

Restricţii de circulaţie în zona Eroilor timp de o lună, după ce carosabilului s-a surpat din cauza săpăturilor la noua magistrală de metrou. Duminică dimineaţă, reprezentanţii Primăriei au anunţat că zona nu este 100% sigură, iar constructorul va consolida strada şi va deconta cheltuielile.

"În momentul de faţă, s-au luat măsuri de urgenţă de punere în siguranţă a perimetrului. Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru a veni cu un plan de măsuri. Termenul estimat pentru reluarea traficului în zonă este de 30 de zile. Afectaţi vor fi locuitorii din cartierele Drumul Taberei şi Militari. O comisie tehnică de circulaţie a fost convocată în regim de urgenţă. De azi-noapte nu mai există pericol de propagare a undei de tasare. Primăria Capitalei s-a implicat activ de vineri după amiază, au fost trimişi reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Zona a fost supravegheată, imobilele se află sub supraveghere, s-a lucrat preventiv", a declarat Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, la finalul şedinţei comandamentului de urgenţă.

Întrebat dacă Primăria va trage la răspundere constructorul sau Metrorex, acesta a răspuns: "Cu siguranţă. Se vor lua măsuri pentru întârzierea lucrării şi pentru afectarea traficului în Bucureşti."

"Primaria Capitalei poate să asigure persoanelor afectate de situaţie o soluţie locativă. Şi constructorul are disponibilitatea pentru a rezolva situaţia locativă a persoanelor", a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună, însă, dacă firma de construcţii a recunoscut că ar fi vorba despre o greşeală de proiectare.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL