Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Andronic: ”Legea răspunderii magistraților este necesară!”

Thursday, 10 August 2017, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

„Am găsit două exemple care m-au lăsat perplex

1. O judecătoare de pa Curtea de Apel București a dat aprobare pentru înregistrarea lui Mazăre în celulă, la vorbitor, audio-video-foto. Care-i scopul încălcării oricăror norme de drept europene, a confidențialității avocat-client, etc? Vorbim de un terorist pentru care "merită" să-i treci cu vederea drepturile? Nu, doar despre o țintă a DNA.

2. Mircea Băsescu nu a fost eliberat din închisoare, deși "a executat fracţia prevăzută de lege, dar singurul aspect ce trebuie avut în vedere în cauză este îndeplinirea condiţiilor subiective prevăzute de lege", respectiv dacă „este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”. Adică un om de peste 60 de ani, la prima condamnare, cu pregătire superioară, nu a participat DECÂT la 22 de programe (din 30), nu a primit DECÂT cinci recompense, cu alte cuvinte s-a comportat NORMAL, nu EXEMPLAR, după cum s-a exprimat procurorul DNA”, a scris Dan Andronic pe facebook.

Jurnalistul a mai spus că această gândire este ”demnă de Rusia lui Stalin sau China lui Mao”, adăugând că nu credea că o să mai întâlnească asemenea tip de comportament arogant într-un stat european.

P.S. Cea mai tâmpită apreciere am auzit-o zilele trecute. Un alt procuror a spus că un candidat la eliberare condiționată nu merită eliberat pentru că a achitat prejudiciul fiindcă e bogat. Mai mult, ca și MB, nu a participat la activități de reeducare când era în arest preventiv! Adică când avea din 24 de ore doar 50 de minute pentru plimbare! Trebuia să meargă, să citească o carte și să împletească coșuri din nuiele!

Ca să înțelegeți exact cât de mincinos este argumentul DNA vreau să știți că în arest preventiv ești considerat NEVINOVAT. D-aia nu există programe de reeducare. D-aia procurorul DNA a mințit un judecător fără să clipească. Pentru că nu-l poate trage nimeni la răspundere!”, conchide Dan Andronic.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL