Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CUTREMUR NEPAL. Cel puțin opt alpiniști, dintre cei blocați pe Everest, au murit

Saturday, 25 April 2015, 15:32 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Tabăra de bază a alpiniștilor de pe fața sudică a Everestului a fost sever afectată în urma celor două cutremure puternice, cu magnitudini de 7,8 și, respectiv, 6,7 grade, care s-au produs în dimineața zilei de sâmbătă, în munții Himalaya, la cca. 80 km nord-vest de capitala Nepalului, orașul Kathmandu, informează Asociația Română pentru Alpinism și Explorare.

CUTREMUR NEPAL. O parte a taberei de bază de pe Everest este acoperită de zăpadă, cel puțin opt oameni au murit și alte câteva zeci sunt răniți, potrivit ministerului nepalez de turism, relatează Reuters și Xinhua.

"Numărul celor decedați ar putea fi mult mai mare, incluzând atât alpiniști străini, cât și șerpași nepalezi", a declarat Gyanendra Shrestha, oficial nepalez din cadrul Ministerului nepalez de turism, adăugând că avalanșa a îngropat o parte a taberei de bază de pe Everest, potrivit Reuters.

Un alpinist, prins de avalanșă în tabăra de bază de pe Everest, a transmis un mesaj text unui jurnalist AFP, în care l-a anunțat că ninge și elicopterele nu pot ajunge în acea zonă, scrie agenția France Presse.

CUTREMUR NEPAL. Alpinistul Daniel Mazur a postat pe Twitter că tabăra de bază de pe Everest a fost 'afectată serios', iar echipa sa de alpiniști este prinsă de avalanșă.

"Vă rog să vă rugați pentru fiecare dintre noi", a mai postat acesta pe rețeaua Twitter.

Alpinistul român Alex Găvan, aflat pe muntele Pumori, la aproximativ 8 km vest de Everst, a postat pe rețeaua Twitter informația potrivit căreia cutremurul a provocat o avalanșă pe masivul Everest, transmite Reuters.

CUTREMUR NEPAL. Cutremurul a fost simțit la tabăra de bază de pe Everest, apoi s-a produs o avalanșă mare pe masivul Pumori, a scris românul Alex Găvan pe contul său de Twitter, adăugând 'am fugit din cort pentru a mă salva. Nevătămat. Mulți, foarte mulți oameni se află pe masivul Pumori', potrivit Reuters.

Privind situația din regiunile nordice și estice ale Indiei afectate de cutremur, unde s-au înregistrat până în prezent 12 victime, premierul Narendra Modi a convocat o reuniune de urgență cu oficiali ai regiunilor respective pentru analizarea situației și adoptarea unor măsuri specifice, potrivit Xinhua. A cerut de asemenea forțelor aeriene naționale să fie pregătite pentru a interveni în zonele afectate.CUTREMUR NEPAL. Tabăra de bază a alpiniștilor de pe Everest a fost sever afectată

 

Un cutremur masiv a lovit Nepal: Peste 600 de persoane au murit și cartiere întregi sunt în ruină

 

Ce a rămas după cutremurul din Nepal. Fotografiile care au făcut înconjorul lumii

 
 
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL