Cutremur în guvernul chinez. Un politician de elită este investigat pentru „abateri grave”

Monday, 17 July 2017, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sun Zhengcai fusese șeful partidului din megalopolisul Chongqing, până în momentul unui anunț neașteptat transmis sâmbătă dimineață, prin care a fost anunțat că nu va mai deține postul și că a fost înlocuit de un politician în plină ascensiune, apropiat al președintelui Xi Jinping.

Anunțul, transmis de agenția chineză de știri Xinhua, nu a menționat dacă Sun a fost numit pe o nouă poziție sau așteaptă o nouă numire.

O sursă care a fost informată despre această chestiune a declarat că Sun este suspectat de „abateri disciplinare grave”, un termen care poate cuprinde orice: de la luarea de mită, până la nerespectarea liniei de partid. Sursa a adăugat că a fost o „anchetă verbală”, ceea ce înseamnă că nu a ajuns încă în stadiul unui probatoriu oficial.

O a doua sursă apropiată conducerii a declarat pentru Reuters că Sun este investigat pentru presupusa „încălcare a disciplinei politice”, însă ceasta a refuzat să elaboreze.

O a treia sursă conectată cu persoane din conducere a subliniat faptul neobișnuit că Sun nu a fost prezent sau menționat deloc în cadrul întâlnirii în care Chen a fost prezentat drept noul lider al megalopolisului Chongqing. Această sursă a relatat că în ședința de la Chongqing i sa adus la cunoștință că Sun a comis „greșeli politice”.

Cele trei surse, care au vorbit sub protecția anonimatului, deoarece nu erau autorizate să vorbească cu mass-media străine, au declarat că Sun este în prezent la Beijing, informează agenția Reuters.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN