Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cutremur cu magnitudinea de 6.7 grade pe scara Richter, în Guatemala. Autoritățile sunt în ALERTĂ

Thursday, 22 June 2017, 17:18 Sursă: REALITATEA.NET

Seismul, care nu s-a soldat cu victime potrivit unui prim bilanţ, s-a produs la ora locală 06:31 (12:31 GMT), epicentrul său situându-se în Oceanul Pacific, în sudul ţării, în dreptul departamentului Escuintla, a anunţat într-un buletin Institutul de seismologie din Guatemala.

Cutremurul s-a simţit şi în El Salvador, unde mulţi locuitori au ieşit din case de teama replicilor, potrivit autorităţilor ţării.

Miercurea trecută, 14 iunie, un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs la frontiera dintre Guatemala şi Mexic, provocând moartea a cinci persoane în Guatemala şi afectând mii de persoane, care au fost private de servicii de bază sau împiedicate să se deplaseze din cauza prăbuşirii drumurilor.

Guatemala se află într-o zonă de risc seismic, la convergenţa plăcilor tectonice din Caraibe şi nord-americane, la care se adaugă faliile geologice locale.

În 2012 şi 2014, departamentul San Marcos a fost afectat de două cutremure de pământ care s-au soldat cu zeci de morţi şi au provocat pagube economice importante.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL