Dacă vrei să slăbești nu încerca dietele restrictive și cele sărace în proteine deoarece sunt cele mai periculoase. Încearcă în schimb să ai alimentație echilibrată care să îți asigure necesarul de nutrienți.
Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.
Cum te poate ajuta anghinarea să slăbești?
Deși anghinarea ajută la slăbit, trebuie să știi că nu există un produs-minune care te ajută să slăbești peste noapte. Exista însă alimente care pot facilita procesul de slăbire dar numai dacă ai voință și îți modifici stilul de viață.
Anghinare este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri. De exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizeaza lent în organism și care este foarte bun pentru diabetici.
Anghinarea este bogată în fibre care ajută la scaderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația.
Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide.
De asemenea, este important de notat că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame).
Deci anghinarea ajută la slăbit datorită a trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.
Ce alte beneficii are?
Sprijină și regenearează ficatul
Stimulează digestia și arderea grăsimilor
Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficaul și rinichii
Scade nivelul de colesterol rău din sânge
Are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi
Combate bolile coronariene precum ateroscleroza
Cum se prepară apa de anghinare?
Dieta constă în consumarea apei de anghinare de trei ori pe zi, 10 zile pe lună, timp de trei luni. Pe lângă faptul că vei slăbi, îți vei detoxifia întreg organismul. În cele 10 zile în care ții cura, vei evita alimentele procesate, grăsimile, zahărul și vei consuma multe fructe și legume.
Cum prepari apa de anghinare:
Mai întâi se curăță anghinarea astfel:
Desprindem anghinarea de tulpină și îi curățăm primul strat de frunze după care tăiem 1 cm din vârfuri. Despicăm anghinarea pe lungime și îi curățăm miezul care se prezintă sub formă de puf. Punem imediat anghinarea într-un vas cu apă rece și lămâie.
Apoi se pune la fiert într-un litru și jumătate de apă clocotită și o lași aproximativ 20 de minute, până devine moale.
Apa în care a fiert o vei bea pe tot parcursul zilei, împreună cu puțină zeamă de lămâie. Iar anghinarea o poți mânca împreună cu puțin ulei de măsline, sare și oțet.