Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se îngrijesc orhideele. Trucuri să înflorească tot anul

Wednesday, 15 March 2017, 21:36 Sursă: REALITATEA.NET

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să îngrijiţi orhideele aşa cum trebuie:

1. Poziţionaţi planta într-o cameră însorită, cu fereastra către sud, evitând expunerea directă la razele soarelui.

2. Puneţi ohideea într-un ghiveci trnsparent. Această plantă este una epifită, deci care se dezvoltă deasupra solului, respectiv în scoarțele copacilor. Rădăcinile ei au nevoie de lumină pentru ca planta să se dezvolte armonios. După ce cumpăraţi o orhidee, nu trebuie să-i schimbaţi ghiveciul. Piteţi să o lăsaţi doi ani de zile, fără probleme, în ghiveciul în care aţi cumpărat-o. Dacă o plantaţi în alt ghiveci sau vas, aveţi grijă să păstraţi dimensiunile similare celui de dinainte și să fie un recipient transparent.

3. Aveţi grijă ca orhideea să nu fie aproape de surse directe de căldură, deoarece ar putea să se usuce datorită rădăcinilor.

4. Pe timp de iarnă, orhideele își iau și ele un repaus. Dacă vreţi să înflorească și în sezonul rece, trebuie să le pregătiţi, cu un tratament de fertilizare. Acesta se aplică în lunile septembrie și octombrie, la fix cât să-ți pregătească plantele pentru a te bucura de florile lor iarna. Fertilizantele sunt produse pe care le găsiţi la flacoane în florării și în magazinele de casă și grădină.

5. Nu udaţi orhideea cu multă apă deodată! Cea mai bună variantă ar fi să folosiţi apă puţină şi să o udaţi mai des, altfel rădăcinile ar putea putrezi cu uşurinţă. Pentru a şti cantitatea potrivită de apă, e suficient să atingeţi pământul din ghiveci. Dacă acesta este umed, lucru frecvent mai ales iarna, nu trebuie udată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL