Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se duc negocierile PE LINIA DE FRONT între militarii RUŞI şi UCRAINIENI

Saturday, 27 September 2014, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

Putem să confirmăm că am acceptat o invitaţie a părţii ucrainene cu privire la monitorizarea negocierilor preliminare între ofiţeri ruşi şi ucraineni", a afirmat OSCE, într-un comuncat.Aceste discuţii s-au derulat în localitatea Soledar, în regiunea Doneţk, într-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene.

OSCE nu precizează dacă rebelii proruşi au participat la discuţii, însă prezenţa lor a fost confirmată de o sursă diplomatică ucraineană şi chiar de către rebeli, potrivit Mediafax.

Armata ucraineană a precizat într-un comunicat că la întâlnire au participat 76 de militari ruşi. Kievul a adăugat că negocierile au vizat aplicarea memorandumului semnat pe 20 septembrie la Minsk.

Totuşi, Ministerul rus de Externe a dezminţit informaţiile privind participarea directă a militarilor ruşi la aceste negocieri, asigurând că punerea în aplicare a acordului de încetare a focului a fost discutată doar de către Ucraina şi rebeli.

"Rolul părţii ruse, în calitate de membru al Grupului de Contact, constă în furnizarea unei asistenţe necesare procesului de pace", a subliniat Moscova.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL