Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să uzi CORECT cactuşii pentru a face cele mai frumoase flori

Thursday, 18 August 2016, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

In 1724, orasul Mexic adopta cactusul drept emblema. Din 1822, cactusul de pe care un vultur isi ia zborul devine stema tarii. Desi cactusii cresc in multe tari, Mexicul este asociat cel mai des cu ei.

Cactusii cu tulpina in forma de coloana si de butoi pot acumula pana la 2.500 – 3.000 l de apa.

In functie de locul de origine, cactusii sunt de desert si de padure. Cactusii de desert sunt originari in cea mai mare parte din zonele uscate ale Mexicului. Tulpina lor este mult ingrosata, suculenta, transformata intr-un rezervor de apa pentru a le permite sa reziste la perioade lungi de seceta. Epiderma tulpinii este groasa si acoperita de un strat ceros, care impiedica transpiratia. Ghivecele folosite pentru acestia sunt mici, stabile si solului nu i se dau prea des ingrasaminte. Umezeala excesiva poate fi fatala, deci udarea trebuie adaptata la conditiile de mediu. Vara, ei se uda cam o data pe saptamana, primavara si toamna o data la trei – patru saptamani, iar in decembrie - deloc.

Cactusii de padure se gasesc frecvent in padurile junglei americane. Cresc agatati pe ramurile arborilor, sunt mult mai toleranti in privinta luminii,avand nevoie de locuri usor umbrite si de ghivece mai mari, cu sol care retine umezeala. Nu vor sa faca flori? Nicio problema. Daca protejatii tai cu spini nu vor sa infloreasca, pot fi mai multe cauze, dar una dintre ele este ca nu i-ai lasat sa ierneze. Cactusii chiar au nevoie de putin frig, o sa vezi mai jos cat. Asadar, nu intra in panica si nu te teme daca temperatura la cactusi e mai scazuta decat la alte plante.

Factorii de mediu pot influenta in foarte mare masura bijuteriile tale cu tepi. Ai grija sa le respecti nevoile principale:

Lumina

Daca balconul nu are expunere sudica, tine geamurile curate, pentru lumina maxima.
Daca balconul are lumina buna, o poti filtra cand e prea tare, in orele de amiaza (perdea subtire, hartie de pergament).

Pamantul

Pamantul pentru cactusii tai este ideal sa contina un amestec, scrie unica.ro. Il poti prepara dupa cum urmeaza: 3 parti pamant de gradina, 3 parti pamant de frunze, 2 parti nisip fin, 1 parte praf de carbune de lemn, 1 parte caramida sfaramata.

Caldura si apa

Alt factor esential este apa. Unul dintre mijloacele cele mai utilizate de “omoratorii de cactusi” este udarea abundenta. Daca, din punct de vedere al caldurii, cactusii nu sunt pretentiosi, suportand iarna si 10 grade C (sau, unii, mult mai putin), apa poate ridica probleme. Vara se uda o data pe saptamana cei desertici si ceva mai des cei de padure. Iarna, cactusii au nevoie de repaus, deci de putin frig si de o udare redusa pana la 0.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL