Cum să mănânci un ananas întreg

Tuesday, 29 January 2019, 17:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ananasul are un gust extraordinar. Problema este că dacă mănânci mai mult de 3-4 felii nu-ţi mai simţi nici buzele, nici limba din cauza faptului că este destul de astringent.

 

Ananas. Iată câteva sfaturi pentru a nu renunţa la un fruct care nu este doar delicios, dar care are o mulţime de beneficii pentru oganism.

Una dintre soluţii este să scufunzi ananasul într-o soluţie de apă cu sare pentru câteva minute. Când îl veni mânca nu vei mai simţi aceeaşi iritaţie a buzelor şi limbii. Explicaţia este simplă. Ananasul conţine bromelină care este un amestec de două proteine, care rup lanţul de aminoacizi. Acesta este unul dintre motivele pentru care ananasul este foarte eficient atunci când vine vorba de frăgezirea cărnii. Numai că bromelina îşi face efectul şi asupra gurii noastre, dizolvând mucoasa care protejează limba şi cerul gurii. Sarea reduce efectul bromelinei şi vei putea mânca mai mult ananas. 

Dacă nu vrei să schimbi deloc gustul fructului, atunci varianta a doua este să îl găteşti. Într-o tigaie antiaderentă poţi pune un pic de unt şi să laşi feliile de ananas câte 3 minute pe fiecare parte. Gustul i se va intensifica, dar îşi va pierde din aciditare. Poate fi pus şi simplu pe grătar sau chiar copt. Ananasul poate fi fiert sub formă de sirop sau îl puteţi pune în prăjituri sau diverse preparate.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL