Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să facii economii în mod inteligent când ai o listă mare de cumpărături de Crăciun

Monday, 08 December 2014, 13:23 Sursă: Mediafax

Time MONEY a rugat câteva bloggeriţe şi mame experimentate să îşi împărtăşească tehnicile de economisire pe care le aplică în perioada cumpărăturilor de sărbători:

Scoate adulţii de pe listă

"Anul trecut ne-am înţeles cu fratele şi cumnata mea să facem schimb de cadouri doar pentru copii. A fost începutul a ceva frumos. Am căzut de acord să facem la fel anul acesta şi am vorbit şi cu un alt cumnat să facem acelaşi lucru. Ne-am redus lista cu cel puţin patru, economisind aproximativ 150, 200 de dolari" - Elissha Park, The Broke Mom’s Guide to Everything.

Schimbă destinatarii cadourilor prin rotaţie

O bloggeriţă pe site-ul MoneywiseMoms povesteşte că ea şi familia ei fac schimb prin rotaţie cu cei patru fraţi şi familiile acestora pentru a vedea cine cui trebuie să îi ofere un cadou, fără a fi deci nevoie ca fiecare să cumpere pentru toată lumea. "Celor trei copii ai mei le place să găsească o temă şi să asambleze un cadou de familie pentru verii lor".

Faceţi un acord pentru a folosi mai multă creativitate

Aceeaşi bloggeriţă, Gina Lincicum, spune că în altă parte a familiei recurg la cadouri artizanale, respectând suma de un dolar pentru un cadou. "Acestea au fost printre cadourile favorite în familia noastră, cum ar fi CD-urile cu melodii preferate de copii pe care fiul meu le-a făcut pentru unchii săi când aceştia au devenit tătici".

Gândeşte ierarhic

Un sistem de făcut cadouri în mod ierarhizat ajută la prioritizarea cheltuielilor în funcţie de gradul de rudenie sau prietenie. O bloggeriţă de la site-ul thriftylittlemom.com dă un astfel de exemplu: "Nivelul 1 este familia. Facem schimb de cadouri cu fiecare persoană din familia-nucleu şi stabilim un buget pentru fiecare. Nivelul 2 sunt prietenii. De obicei dăm cadouri dedicate întregii familii, cum ar fi bilete la film sau un joc nou şi distractiv pentru ca toţi cei din familie să se joace împreună. Nivelul 3 sunt vecinii şi colegii de muncă. Aici fac bunătăţi de casă din ciocolată în ambalaje făcute de mine. Odată ce stabilesc bugetul pentru fiecare nivel şi pentru persoanele din el, pun bani într-un plic pentru nivelul respectiv." Citeste mai mult...


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL