Cum să cureți rapid o tigaie arsă. Ce făceai greşit până acum

Monday, 23 July 2018, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cum să cureţi rapid o tigaie murdară şi arsă? Atunci când gătești pentru o perioadă mai lungă la o temperatură ridicată în tigaie, sunt șanse extrem de mari ca aceasta să se ardă și să capete o crustă închisă la culoare. 

Dacă ți s-a întâmplat și ție până acum și nu știi ce să faci pentru a curăța tigaia într-un timp cât mai scurt, iată soluția perfectă.

Pentru a scăpa de resturile alimentare arse din tigaie fără să fie afectat stratul de protecție, ai nevoie de câteva ingrediente care se găsesc în orice bucătărie. Iată de ce ai nevoie pentru a curăța rapid tigaia arsă:

- 1 cană de oțet;

- 2 linguri de bicarbonat de sodiu;

- 1 cană de apă;

- 1 burete de sârmă.

Pune apă în tigaia arsă, apoi adaugă oțetul. Lasă tigaia pe foc până începe să fiarbă apa, apoi dă-o la o parte. Adaugă bicarbonatul de sodiu, apoi lasă-l câteva secunde să acționeze. Spală tigaia și apoi înlătură cu ajutorul buretelui din sârmă resturile de pe fundul acesteia. În cazul în care mai există câteva porțiuni care nu se desprind, fă o pastă din bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă. Lasă această pastă să acționeze câteva minute pe porțiunile arse, apoi înlătur-o cu un burete. Murdăria ar trebui să se desprindă mult mai ușor acum.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL