Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Cum poţi scăpa de cearcăne şi de pungile de sub ochi? Cel mai uşor şi ieftin truc posibil

Thursday, 13 October 2016, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Atunci când pungile de sub ochi apar după o noapte nedormită sau o sesiune prelungită de stat cu ochii în calculator, nu trebuie să vă îngrijoraţi deoarece acestea vor dispărea a două sau a treia zi.

„Dacă cearcănele sunt însă prezente zi de zi, este cazul să nu le mai trataţi cu resemnare şi indiferentă, pentru că din fericire există soluţii rapide şi sigure pentru estomparea lor pe termen îndelungat.”, declară medicul estetician Vangelis Vasalos, citat de Adevarul.ro.

De ce apar cearcănele şi ce diferenţă există între acestea şi pungile de sub ochi?

Iniţial, cearcănele apar după o perioadă de nesomn sau suprasolicitare a ochilor, dar cu timpul pot deveni permanente. Motivul principal este acela că lichidele nu mai sunt evacuate corect în exteriorul organismului.

„De asemenea, persoanele care nu au grăsime în pomeţi sau pomeţi bine conturaţi sunt mult mai predispuse la a avea cearcăne pentru că în cazul lor pielea se lasă pe măsură ce înaintează în vârstă sau slăbesc, având ca efect apariţia cercurilor vinete din jurul ochilor.”, menţionează chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Odihna insuficientă şi aportul scăzut de lichide favorizează nu doar apariţia cearcănelor, ci şi a pungilor de sub ochi, care pot fi semnul unor afecţiuni renale, endocrine sau hepatice.

De aceea, în funcţie de antecedente, este recomandat să mergi la un consult urologic, endocrinologic sau de medicină internă pentru a afla cauza instalării pungilor inestetice.

O altă metodă care ar putea să vă scape de acest complex este injectarea cu grăsime proprie sub anestezie generală sau locală.

Cea mai rapidă metodă de atenuare a cearcănelor, chiar dacă nu le vindecă definitiv, rămâne injectarea cu acid hailuronic.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL