Cum poți să-ți menții silueta și să ai o digestie sănătoasă. Iată ce spun nutriționiștii!

Monday, 15 January 2018, 14:20, Sursă: REALITATEA.NET

Una din descoperirile nutriției moderne a fost sămânța de psyllium. Ca și inul și ovăzul, aceste semințe sunt bogate în fibre care, în contact cu apa, se topesc și formează un gel. Pe lângă eventuala utilizare în industria alimentară, gelul dat de fibrele din psyllium are efecte pozitive asupra sănătății. Iată care sunt beneficiile acestora pentru sănătate!

Adaugă părerea ta

Nutriționiștii susțin faptul că psyllium conține de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul, apreciat până de curând pentru conținutul bogat în fibre. Astfel, oferă senzația de saţietate, reglând și tranzitul intestinal. Numeroase studii au arătat că fibrele din psyllium au efect laxativ.

De asemenea, persoanele care au diabet și care adaugă în alimentație tărâțe de psyllium au o mai bună toleranță la glucoză și o secreție insulinică ameliorată. Potrivit farmaciata.ro, ajută la scăderea colesterolului rău și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Fibrele din psyllium au nevoie de apă pentru a se hidrata și pentru a rezulta mucilagiile cu efect funcțional în intestin. Deci, ori de câte ori consumi psyllium, trebuie să consumi o cantitate corespunzătoare de apă.