Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum îţi dai seama dacă piperul negru pe care-l cumperi e falsificat. E un test foarte simplu!

Wednesday, 07 November 2018, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Cum să verifici calitatea piperului negru măcinat

Chiar dacă acest test nu îl poţi face în magazin sau la piață, vei testa totuși piperul unor producători şi vei putea recunoaşte care este de calitate și care nu.

1. Ai în față trei mostre: primul este un piper de calitate superioară, al doilea este de calitatea întâi, ultimul (cel mai negru) este de calitatea a doua.

Calitatea înaltă poate fi deosebită după culoare: de la maro deschis la maro. Cu cât sunt mai multe particule gri sau de culoarea pământului, cu atât condimentului este de o calitate mai proastă.

2. Deși piperul negru este foarte răspândit, acesta este destul de costisitor. Pentru a avea un venit mai mare, unii producători adaugă coajă de piper negru, precum și făină, amidon, orez mărunțit și altele.

Priveşte mostrele din fotografie. În primul caz, observi un praf de culoare gri cu o structură asemănătoare făinei și lipsă de miros. În al doilea caz, observi un produs neuniform de culoare gri cu praf alb. Acesta este fals. Conține foarte puțin piper negru.

3. Pentru a verifica dacă piperul negru are adaosuri, poţi face următorul test. Turnați peste puțin praf de piper negru apă fierbinte și urmăriți ce se întâmplă.

Adaosurile se vor observa: amidonul va fierbe, iar făina va da un miros acriu. În imagine, în primul recipient se află piper de calitate superioară, apoi de calitatea a doua și piper cu adaosuri, scrie unica.md.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL