Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum și-a promovat regizorul Spike Leek ultimul său film ,,Chi-Raq'' la Berlinală

Wednesday, 17 February 2016, 14:18 Sursă: REALITATEA.NET

Titlul filmului, 'Chi-Raq', este un joc de cuvinte între Chicago și Iraq și aduce în atenție faptul că, potrivit statisticilor, în ultimii ani au murit mai mulți americani asasinați în țară decât în conflictele din Afganistan și Irak. Formatul filmului este sută la sută Spike Lee, cu un conținut politic adaptat unui musical pe ritmuri de hip hop, privind tristul record al asasinatelor înregistrat de Chicago.

Este o variantă afro-americană a tragediei grecești 'Lisístrata' a lui Aristofan, scrisă în anul 411 înainte de Hristos.

Acțiunea se petrece într-un cartier din Chicago unde femeile, soții, logodnice sau prostituate, sătule de violența declanșată între două bande rivale — troieni și spartani — le impun bărbaților o grevă a sexului ca amenințare pentru a renunța la violență.

Practic toți actorii sunt de culoare, cu Wesley Snipes și Samuel L. Jackson ca exponenți de frunte, alături de rapperul Nich Cannon, o excepție fiind John Cusack care joacă rolul unui predicator deplin integrat în această comunitate, ca activist împotriva violenței.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL