Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum faci diferenţa între palpitaţiile normale şi cele anormale

Tuesday, 02 June 2015, 18:08 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a sti daca avem motive de ingrijorare este important sa vedem cum instaleaza aceste palpitatii. Daca apar in repaus, la nervi sau la efort. De asemenea, extrem de important este sa stim cat de repede se ajunge la frecventa maxima.

Palpitatii normale vs palpitatii anormale
Palpitatiile pot fi normale (sau fiziologice, cum spun medicii) sau anormale, ca manifestare a unei bolil.
1. Palpitatiile sunt normale cand ne infuriem, cand avem emotii puternice, cand face un efort mai serios. In toate aceste situatii, dar mai ales in ultima, organismul are nevoie de mai mult oxigen, si automat bataile inimii sunt mai dese, potrivit bzi.ro.

Iata cum recunosti palpitatiile normale:
- frecventa lor creste treptat. Adica daca in repaus intr-un minut avem sa zicem 60 de batai si cronometram la fiecare sfert de minut, vom avea, in repaus 15-15-15-15 batai.Daca vom face un efort sau ne enervam brusc, numarand bataile vom avea ceva de genul 15-20-25-30, deci, in final, o frecventa de 120 pe minut

2. Palpitatiile anormale apar brusc si deseori fara motiv. Stam linistiti si deodata inima incepe sa bata rapid. Reluind schema de sus, ceva de genul 15-15-30-30. Frcventa se dubleaza brusc fara motiv.

In termeni medicali, prima situatie se numeste tahicardie sinusala, iar a doua tahicardie paroxistica supraventriculara.

Analize care depisteaza palpitatiile
Electrocardiograma (EKG) poate fi utila, dar daca este facuta in afara crizei de palpitatii ea este, de cele mai multe ori, normala. Se mai poate face si asa-numitul HOLTER care e tot o EKG facuta cu un aparat portabil care inregistreaza bataile inimii in 24 de ore. Pacientul apasa pe un buton cand simte palpitatiile. Apoi inregistrarea e "developata" la calculator si se vede cum arata EKG atunci cand persoana a simtit palpitatiile.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL