Actual· 1 min citire

Cum ești monitorizat constant pe Facebook. Procedura simplă prin care afli de cine și îi blochezi

Cum ești monitorizat constant pe Facebook. Procedura simplă prin care afli de cine și îi blochezi

Cum ești monitorizat constant pe Facebook. Procedura simplă prin care afli de cine și îi blochezi

Realitatea.NET
Scris de Realitatea.NET Publicat: 13 sept. 2015, 09:20

Nu-i foarte ușor momentul în care îți dai seama că ești, în realitate, conectat cu mult mai mulți oameni pe Facebook decât ai în lista de prieteni. Adevărul este că avem impresia că nu suntem conectați decât cu oamenii dragi, colegii și prietenii, dar te-ai gândit și la celelalte persoane care îți pot vedea profilul?

Atunci când downloadezi o aplicație sau accesezi un site folosindu-te de contul tău de Facebook, le dai acelor companii acces la pagina ta. Și e ușor să uiți, dar Facebook-ul tău conține date reale despre tine: adresa de e-mail, numărul de telefon, unde lucrezi acum și unde ai lucrat înainte, dar și locul în care îți faci vacanța, perioada și, cel mai periculos, locația ta actuală.

Așa că, înainte să vrei să ștergi toate aplicațiile, există câteva setări pe care le poți folosi pentru a-ți asigura datele și pentru a ține companiile la distanță.

Cum procedezi?

1. Apasă pe săgeata îndreptată în jos aflată în colțul din dreapta sus al paginii tale de Facebook.

1_12_72991500.jpg


2. Mergi la Setări.

2_10_28201000.jpg


3. Fă click pe Ads sau reclame.

3_5_76200500.jpg


4. În fiecare secțiune a reclamelore, fă click pe butonul "Editează".

4_5_37774600.jpg

5. În interiorul meniului "Editează" vei putea vedea cum îți este folosită identitatea pe Facebook pentru reclame și ce văd alții. În imagine, de exemplu, ni se arată cum ar arăta o reclamă la un restaurant japonez.

5_2_79918300.jpg


6. Cel mai simplu este să editezi fiecare secțiune din cele trei și să apeși pe "Nimeni", iar apoi să salvezi modificările făcute.

6_0_21935700.jpg
Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News