Cum au ajuns roboții cu inteligență artificială să se reproducă

Wednesday, 19 June 2019, 19:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oamenii de știință au îmbunătățit roboții actuali, astfel încât aceștia să se poată reproduce. Cum vor face acest lucru? Ei bine, roboții se vor „împerechea” cu alți roboți prin combinarea fragmentelor de cod, pentru a crea urmași.

Totuși, cum va ajuta acest lucru la dezvoltarea inteligenței artificiale? Cercetătorii sunt de părere că în acest fel urmașii roboților vor fi mai capabili să se adapteze la mediul în care trăiesc, asemenea tuturor organismelor biologice care au evoluat pentru a face față condițiilor de viață.

Roboții din viitor s-ar putea reproduce. Cum e posibil?

În acest sens, cercetătorii de la Vrije Universiteit Amsterdam au construit un sistem simplificat, cu ajutorul căruia roboții din viitor ar putea face schimb sau chiar combina informații „genetice”, prin inteligență artificială.

În cadrul experimentului, specialiștii din domeniul informatic, au programat doi părinți-robot să codeze singuri o progenitură. Rezultatul a fost unul cel puțin surprinzător. Se pare că robotul-copil e un fel de combinație a codurilor „părinților” săi.

Însă, cercetătorii au descoperit și un lucru bizar - niște mutații prin care robotul și-ar fi
creat un cod propriu.

„Îți dă multă diversitate și îți dă puterea să explorezi zone ale unui spațiu de
proiectare în care nu te-ai băga în mod normal”, a declarat David Howard, unul dintre cercetătorii din proiect.

Cum ar putea arăta roboții în viitor

După cum știi, roboții nu pot evolua din punct de vedere fizic, asemenea oamenilor. Ei au aceeași formă toată viața, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitor.

Iar dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, atunci industria roboților pe care să-i programezi să-ți îndeplinească o anumită misiune, ar fi mult mai ieftină. Cum ar fi să-ți permiți un robot care să-ți ușureze munca?

În plus, reproducerea ne-ar putea ajuta să obținem roboți din ce în ce mai performanți, cel puțin așa speră David Howard.

Sursă

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE