Cum arată cea mai nouă stație de metrou din București

Sunday, 02 October 2016, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Extinderea magistralei 4 de metrou cu încă două staţii, Laminorului şi Străuleşti, este aproape gata. Autorităţile le-au arătat oamenilor, în acest weekend, cum va arăta staţia Laminorului.

"Aici sunt 10 scari rulante fata de 4 sau 6 cate sunt intr-o statie de metrou obisnuita. E o statie de metrou moderna in care s-au asigur facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, pentru persoanele care au dificultati, in varsta, avem lifturi si de asemenea spatii sanitare", a explicat SORIN BUŞE, ministrul Transporturilor.

Noul tronson va avea 1,9 km iar Metrorex estimează ca in fiecare ora pe cele doua sensuri vor circula aproximativ 100 de mii de calatori.

Oamenii care au vizitat staţia Laminorului s-au arătat încântaţi, iar copiii au primit şi mici cadouri.

Autorităţile au promis că se va putea circula până la staţia Străuleşti începând cu finalul lunii decembrie. Şi traficul auto va fi reluat, în zonă, până atunci. Mai mult, anul viitor va fi gata şi primul nod intermodal din Bucureşti. Acesta va cuprinde o parcare de 690 de locuri şi staţii pentru RATB. Staţia intermodală va fi legată de cea de metrou printr-un pasaj.

 

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL