Cu glezna la vedere când e ger afară. Nu știai la ce risc te expui 

Friday, 17 January 2020, 17:41 Sursă: realitatea.net

Gleznele goale iarna. Una dintre tendinţele principale din ultimii ani în materie de modă este afişarea gleznelor. Acest trend continuă şi iarna, chiar dacă temperaturile au scăzut mult sub zero grade.

Pantaloni de costum scurtați sau tip 7/8, blugi tăiați sau cu tivul îndoit, trendul verii de acum doi ani rezistă și acum, în plin sezon rece. Cu șosete, dar scurte, să lase glezna la vedere. Moda anilor `80 a aşa-numiţilor „pantaloni cu vedere la gleznă”, purtaţi de toţi tinerii, a revenit.

Chiar dacă arată foarte bine, popularii pantaloni scurtați sau șosetele scurte NU sunt deloc practici sănătoase pentru zilele foarte friguroase.

Ținutele cu pantalonii până la gleznă sau șosetele scurte pentru a lăsa glezna la vedere pot fi alese doar pentru interior, nu și pentru exterior, când e frig afară.

Cu glezna la vedere iarna. Medicii avertizează însă că sănătatea celor care nu poartă şosete şi pantaloni lungi în anotimpul rece și pe ger, și nu își acoperă glezna, poate fi afectată iremediabil.

Gleznele goale iarna. Ce riscă cei care, în numele modei, nu poartă şosete lungi iarna, pe ger, și preferă șosetele scurte și pantalonii scurtați: probleme renale, respiratorii și circulatorii.

NU mai ai parte de banalele răceli, ci de adevărate și supărătoare complicații. Picioarele reci duc la apariţa gripei şi răcelii.

Cu glezna la vedere iarna. Rinichii sunt afectați. Picioarele reci duc la infecţii ale tractului urinar. Printre cauzele infecției urinare este și un sistem imunitar slăbit, un factor favorizant. În timpul iernii, de exemplu, sistemul imunitar este slăbit din cauza temperaturilor scăzute. La femei, de exemplu, hipotermia poate crește sensibilitatea organismului și poate fi un factor ce contribuie la declanșarea afecțiunii de cistită bacteriană.

Gleznele goale iarna. Dacă vă este frig la picioare puteți ajunge foarte ușor să suferiți de inflamații ale vezicii urinare. Cistita se poate declanșa la o femeie chiar și din simplul fapt că aceasta stă cu tălpile pe o suprafață rece. Persoanele care au o astfel de sensibilitate trebuie obligatoriu să evite să stea cu picioarele goale prin casă pe gresia, pe cimentul sau pe parchetul rece. De asemenea, în sezonul de iarnă trebuie protejată și zona bazinului, recomandat este să se poarte puloverele lungi și groase, care ajung peste coapse.

Cu glezna la vedere iarna. Medicii avertizează că în timpul iernii trebuie să ne păstrăm picioarele calde şi uscate. În zona gleznelor pielea este subţire, iar stratul de grăsime este foarte subţire sau inexistent, și de aceea trebuie acoperite. Doar o acoperire asigură un confort termic adevărat și ne ferește de îmbolnăviri și complicații. 

Gleznele goale iarna. Nu este exclusă nici apariţia degerăturilor, atunci când este foarte frig sau deteriorarea sistemului nervos din zona gleznei.

Cu glezna la vedere iarna. Dacă porți șosete scurte iarna sau pantaloni mai scurți, care nu acoperă glezna, este afectată încheietura piciorului. Mai mult, pot apărea afecţiuni precum inflamaţia şi osteoartrita (o afectiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare se deteriorează  odata cu trecerea timpului.

Gleznele goale iarna pot duce la o circulaţie proastă a sângelui în picioare şi la slăbirea întregului sistem imunitar. 

Sunt doar câteva din efectele gleznei goale expuse frigului. De aceea medicii insistă să optăm pentru șosetele lungi și pantaloni cu o lungime normală.

Pe lângă protejarea gleznelor cu șosete, medicii spun că pentru a-ți păstra gleznele, labele picioarelor calde și uscate este foarte importantă și încălțămintea pe care o porți. De exemplu, pantofii sport sau cu toc iarna nu protejează deloc piciorul de frig și în plus pot provoca şi accidentări grave, pentru că nu asigură un contact bun cu alunecoase, ca gheaţa, zăpada sau poleiul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL