Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CRR: Legea privind declararea Zilei Tratatului de la Trianon este constituțională

Wednesday, 15 July 2020, 14:43 Sursă: Realitatea.net

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională în raport cu criticile formulate", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Potrivit comunicatului, decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României.


Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis, pe 5 iunie, Curții Constituționale a României (CCR) o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.

Camera Deputaţilor a decis, pe 13 mai, în calitate de for decizional, ca data de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon. Proiectul de lege în acest sens a fost adoptat de deputaţi cu 235 voturi ''pentru'', 21 ''împotrivă'' şi 25 abţineri.

Iniţiativa legislativă prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon.

UDMR a criticat acest proiect pe care îl consideră ''inutil'', liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, menţionând că proiectul nu poate schimba nimic.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL