Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza ouălor a ajuns la Consiliul Concurenței

Tuesday, 21 November 2017, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Bogdan Chirițoiu a declarat că a primit o sesizare și o serie de date de la Ministerul Agriculturii, în baza cărora a și pornit investigația, dar așteaptă informații mai detaliate.

"Până în octombrie nu a fost nimic anormal, am avut o creștere de circa 3%, perfect normală. În noiembrie au fost într-adevăr scumpiri accelerate punctuale pentru ouă, unt și alte câteva alimente, dar este încă prea devreme pentru a ne pronunța", a declarat Bogdan Chirițoiu, pentru Realitatea TV.

În baza datelor suplimentare pe care le-a solicitat Ministerului Agriculturii și a propriilor analize, Consiliul Concurenței urmează să stabilească dacă scumpirile sunt rezultatul justificabil al unei conjuncturi de piață (criza europeană a ouălor și untului) sau e vorba de un comportament incorect, speculativ.

Pe de altă parte, președintele Consilului Concurenței a pomenit și creșterea deficitului bugetar, deci a importurilor, ca o potențială cauză a scumpirilor din ultima perioadă.

Ministerul Agriculturii a solicitat, de curând, o anchetă privind scumpirile, după ce informațiile directe, din piața, au arătat că, în ultimele două luni, prețul ouălor a crescut cu 50% până la 70%.

.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL