Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criză fără precedent la ROMATSA. Guvernul NU are încă soluții

Saturday, 07 December 2019, 16:37 Sursă: realitatea.net, gov.ro

 

Ionel Dancă a declarat, referitor la faptul că Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, că este o situaţie care vine din trecut la care Guvernul caută o soluţie pentru a rezolva problema.

Suma reprezintă o datorie pe care statul român o are de plătit controversaților oameni de afaceri. 

„Da, am fost informaţi cu privire la situaţia ROMATSA. Este o situaţie cunoscută, este o cauză cunoscută, aceea care a dus la o situaţie total nedorită, respectiv titlurile executorii puse de companiile şi de fraţii Micula. Este o situaţie care vine din trecut şi căutăm o soluţie la această problemă”, a răspuns Ionel Dancă întrebării jurnalliștilor despre plata salariilor controlorilor de trafic.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a evitat însă să dea un răspuns atunci când a fost întrebat dacă s-a discutat situația până în prezent de Guvern.

Când vom avea o soluție o să vă prezentăm public”, a menționat Dancă.

Reacţia guvernanților sau, mai bine zis, lipsa de reacție a acestora vine în contextul în care ROMATSA riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian, în mai puțin de o săptămână.

ROMATSA, în aer! Nu mai are bani pentru salarii! Conturile au fost poprite

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa, nu mai primeşte contravaloarea serviciilor de trafic aerian de la Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigării Aeriene - Eurocontrol, iar fondurile mai ajung pentru circa o săptămână.

Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care fraţii Ioan şi Viorel Micula, investitori suedezi, au câştigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL