Criză fără precedent la Metrorex. Conturile companiei, blocate. Salariile, în pericol

Tuesday, 06 August 2019, 17:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Situație de criză la Metrorex. Conturile companiei au fost blocate din cauza unei datorii de 94 de milioane de lei către compania italiană ASTALDI, constructorul Magistralei 5 de metrou ”Drumul Taberei”, informează Realitatea TV.

Metrorex se află într-o criză fără precedent. Conturile companiei au fost blocate din cauza unei datorii de 94 de milioane de lei către compania italiană ASTALDI, constructorul Magistralei 5 de metrou ”Drumul Taberei”.

Ce înseamnă acest lucru? Angajările sunt blocate, iar salariile NU pot fi achitate, , informează Realitatea TV.

Din 2011, Astaldi construiește Magistrala 5 de metrou care are 7 km lungime și 10 stații. Aceasta trebuia terminată în 2013, dar de atunci au fost avansate mai multe termene. Ultimul este pentru luna decembrie a acestui an.

În acest moment, pe șantier se fac ultimele finisaje și se lucrează la sistemul de automatizare a traficului. Proiectul Magistralei 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei.

Italienii de la Astaldi au cerut suplimentarea acestor fonduri, întrucât au susținut că anumite lucrări n-au fost prinse în contractul inițial. Metrorex a refuzat, așa că aceasta a fost dată în judecată. Iată că acum Instanța a dat dreptate Astaldi, iar compania din subteran e bună de plată.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE