Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criză de medicamente în România! Se sistează exporturile de citostatice

Friday, 13 September 2019, 14:07 Sursă: REALITATEA.NET

S-a ajuns la această situație pentru că unele firme retrag medicamentele de pe piața românească, unde acestea sunt mai ieftine, și preferă să le vândă în alte țări, pentru un preț mai bun. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune 12 citostatice esențiale sunt de negăsit în acest moment pe piața din România, iar pentru alte medicamente există risc de dispariție în următoarele două-trei luni. 

,, 125 de medicamente citostatice şi 47 de imunosupresoare necesare în tratamentul cancerelor şi a persoanelor transplantate nu vor mai putea fi distribuite în afara României pentru o perioadă de şase luni'', a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că măsura a fost luată ca urmare a notificării venite din partea specialiştilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului, instituţia care are atribuţii în monitorizarea şi supravegherea pieţei medicamentului, specialişti care au primit o serie de sesizări din partea pacienţilor şi specialiştilor din domeniu.

Reprezentanții ONG-urilor din sănătate subliniază că această decizie nu va duce decât la o altă situație de infringement. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL